Kuka olen

Olen tekstien, kirjoittamisen ja lukemisen asiantuntija. Päädyin kustannusalalle jo opiskeluaikoina ja työskentelin parikymmentä vuotta kirjojen toimittamisen, kustantamisen ja lisensioinnin parissa.

Vuonna 2016 aloin tehdä väitöskirjaa matkakirjallisuudesta Helsingin yliopistossa ja valmistuin tohtoriksi keväällä 2021. Sen jälkeen työskentelin tutkijana lukemisen tapoja ja merkityksiä tutkivassa hankkeessa ja kartutin samalla opetus- ja ohjauskokemusta. Tällä hetkellä työskentelen tutkimuskoordinaattorina Helsingin yliopistossa ja opiskelen työn ohessa sanataideohjaajaksi.

Olen kiinnostunut muun muassa kielenkäytön, sanataiteen ja tarinankerronnan mahdollisuuksista sekä luovuudesta osana jokapäiväistä elämää. Tarjoan yhteistyökumppaneille kokeneen luottotekijän laaja-alaista osaamista – innostujaa, suunnittelijaa ja paneutujaa samassa paketissa. 

Akateeminen työkokemus

2023–2024: Helsingin yliopisto
Mind and Matter -profiloitumisalueen tutkimuskoordinaattori

2021–2023: Helsingin yliopisto ja Suomen Kulttuurirahasto
Postdoc-tutkijana Muuttuva lukijuus -hankkeessa

2016–2021: Helsingin yliopisto
Väitöskirjatutkimus matkakirjallisuudesta

Lisätietoja tutkimusportaalissa

Kirja-alan työkokemus

2012–2016: Rovio Entertainment & Kaiken Kustannus
Kirjatuotannon tutkimus- ja kehitystyöt, yhteistyö freelancereiden kanssa, kustannusohjelman suunnittelu, toimitus- ja lisensiointityöt, sopimusneuvottelut

2011–2014: Tmi Ilona Lindh
Kauno- ja tietokirjallisuuden toimitustyöt, lausunnot, esittelytekstit ja katalogit

1996–2011: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Lasten- ja nuortenkirjojen ja käännetyn kaunokirjallisuuden toimittaminen, yhteistyö kirjailijoiden, kääntäjien, graafikoiden ja kuvittajien kanssa, kustannusohjelman suunnittelu, oikeuksien myynti ja hankinta

Lisätietoja LinkedInissä